31 maj

Beräknat förlossningsdatum: 2010-10-02
Barnet blev till omkring: 2010-01-09
Du är i vecka: 23
Du är i månad: 5
Antal graviditetsveckor & dagar: 22 veckor 2 dagar
Antal dagar kvar till förlossning: 124


28 maj

Dagarna bara flyger iväg nu för tiden. Känns som jag inte riktigt hinner med.
Massa, massa att göra i skolan. Försöker beta av så mycket som möjligt men huvudet hänger inte riktigt med på allt så jag tror jag får försöka lugna ner tempot lite och ta en dag i taget istället.

Så här på fredags eftermiddagen så sitter jag och pluggar. Cirkulationsorganen. Bland det bästa ämnet i medicinsk grundkurs hittils. Inte alls lika invecklat.
Efter lite plugg ska jag förbereda lite gott fika. Jag och hjärtat ska åka på bilbingo. Var meningen att M&E skulle med, men hörde talas om en årsdag där :)

Annars är väl allt bara finfint här i lillstugan.
Känns att pyret växer och blir starkare.
Nya grejen är att sparkas en bit under naveln, vilket är sjukt obehagligt.
Men allt är ju helt bara helt underbart. Har fortfarande lite svårt att förstå att det faktiskt är någon som bosatt sig inuti mig.

Nu åter till medicinsk grundkurs.



25 maj

Igår kväll när jag gick och la mig kände jag hur pyret började stöka på. Det var inga små smällar kan jag tala om. Jag låg i 15-20 minuter och tittade på magen och såg varenda spark/knuff som gjordes. Mäktig känsla. Många sparkar senare ser jag hur något dras från ena sidan av magen till andra.
Nu förstår jag varför jag tycker det känns konstigt i magen ibland. Om pyret håller på så här för jämnan är det inte konstigt att man känner sig mör inuti ;D
Det är ofta som jag inte riktigt kan sätta ord på vad det är jag känner i magen när jag sitter/går. Men så fort jag lägger mig ner så ser/känner jag ju att det faktiskt är den där lilla busen inuti mig som nästan aldrig sover. Eller ja, det känns iallafall som det inte är mycket sovande där. :)

-

Nu sitter jag på skolan. Försöker göra lite uppgifter så jag slipper jobba massa senare. Det betyder att är det fint väder så kan jag sitta ute i solen i stället för att sitta med huvudet i medicinsk grundkurs boken. :)
För tillfället står det mikroorganismer på mitt worddokument. Tanken är att jag ska göra klart det sedan försöka mig på cellen.
Och i eftermiddag börjar en ny kurs. Hoppas den inte är lika djupgående som med. grundkurs.
Då kommer jag sitta i klistret. Huvudet orkar inte riktigt med fler kurser nu :P

-

Grattis Camilla på födelsedagen!


24 maj

Som ni nog själva förstår så kommer jag skriva mycket om graviditeten här. Mest för min egen skull då jag vet att jag kommer glömma det mesta annars.
Ni som inte vill läsa om sådant, behöver inte fortsätta läsa mer nu. =)


-

Idag har jag varit hos BM igen. Jag är fruktansvärt glad att jag har Kristina, hon känns så lugn och sansad och det känns verkligen som man kan fråga henne om allt. Detta tror jag är fruktansvärt viktigt.
Kollade blodstatus, sist hade jag 126, idag 114, vilket alltså betyder att jag måste börja med järntabletter. Inte jätteglad för det men vill ju att både jag och pyret ska må bra.
Lyssnade på hjärtljuden, allt lät jättebra där. Pyret sparkade och höll på, vilket är som i vanlig ordning numer :)
Blodtrycket var perfekt som alltid och det ska man ju vara glad för.
Då jag har haft ont i bäcken och korsryggen nu ganska länge och vissa dagar mer eller mindre knappt kunnat gått i trappor så har jag nu fått fröplåster i örat, det är som akutpunkturnålar fast jag slipper nålarna :)
Dom ska högst sitta på i två veckor och sedan skulle jag få nya plåster om dom hjälper.

Något jag är mest glad över är vikten. Första gången hos BM vägde jag 50kg. Idag vägde jag 57,4 kg. Jag har ju alltid haft problem att gå upp i vikt så det kändes så otroligt skönt att se siffrorna på vågen.
Dock tyckte Kristina att jag var alldeles för smal och att det inte gjorde något om jag gick upp ett par extra kilo. Annars finns det risk att allt jag gått upp försvinner och lite där till när jag ska amma. Och det vill vi ju inte.

Nu blir det tvättupphängning och sedan invänta älsklingen.

-

m, tack för att du finns. älskar dig.

22 maj

Idag har bästa svärmor varit här och hjälpt till lite. Putsning av fönster, byte av gardiner och lite städning. Nu är det ljus och fräscht i fönstrena. Så härligt!

Nu ska vi bege oss till staden för att inhandla lite mat och sedan busa lite med Ella. Crusing ikväll i stan så det kanske blir en sväng och kika på det också.

-

Sjukt att det redan är en ny vecka. Tiden går alldeles för fort.

Beräknat förlossningsdatum: 2010-10-02
Barnet blev till omkring: 2010-01-09
Du är i vecka: 22
Du är i månad: 5
Antal graviditetsveckor & dagar: 21 veckor 0 dagar
Antal dagar kvar till förlossning: 133


19 maj

Kan meddela att maskinen är i kopplad och första maskinen är snart färdig tvättad.
Nöjd tjej!

Mer uppdatering en annan dag.

17 maj

Att ha humörsvängningar är något man får räkna med när man är gravid och jag har lyckas hantera dem på ett ganska bra sätt hittills. Dock inte jämt! Idag kändes det som att bägaren skulle rinna över. Jag kände mig FLY förbannad och ville bara spy galla över personen som jag hade ett telefonsamtal med. Personen i fråga hade gått och grämt sig några dagar över en sak jag sagt. Och ville bara kolla att jag stod för vad jag sade och höra lite mer kring detta. Inga problem tänkte jag. Berätta om allt igen och då visar det sig att personen har missuppfattat helt fel och grämt sig i onödan. Personen tyckte att jag skulle tänka på vad jag sa innan jag sa det så det inte blev fel, som nu. Och jag ansåg att jag faktiskt hade berätta det på ett sätt som JAG inte tyckte kunde misstolkas. Jag kände hur jag blev mer och mer förbannad och ville bara att samtalet skulle ta slut. Att få skäll för mina egna åsikter verkar ju helt jävla bananas tycker jag. Men men, så kan det vara.

 

Dagen har annars varit helt underbar. Åkte till Sofia i morse och där har jag spenderat min dag. Blev promenad till Barnens Hus för att kika på diverse saker. Sen affären för ett inköp av lite gotta och sedan häng i soffan med magarna i vädret. Dagen har alltså varit helt perfekt. :)

 

När älskling slutat så åkte vi till Marklunds och betalade vår tvättmaskin som äntligen kommit. Så nu har vi blivit med en sådan också. Dock får den inte plats någonstans, insåg vi när hjärtat och Pappa Sellén burit upp den till övervåningen. (Ni som varit hos oss vet att man inte kan bära upp saker för den rätta trappen då den är supersmal, utan är tvungen att ta förråds/vinds trappa.) Vi har suttit och funderat och diskuterat om hur vi ska göra och lösningen är nu framme. Tanken var först att ta bort duschväggen, vilket jag inte gilla. Då blev det att ta bort vedlådan och ställa tvättmaskinen  i köket. Man tar vad man har brukar det sägas. Men nu är lösningen som sagt uttänkt. Vi tar bara bort en liten bit av duschväggen, vilket går helt utmärkt och sätter in ett draperi också. Låter konstigt och väldigt krångligt men kommer bli mycket bättre än att jävlas med TVÅ draperi som det måste vara i denna dusch annars.  Jag är nöjd nu. Nu ska det bara fixas och Pappa Sellén ska komma hit och koppla i maskineriet åt oss. Bästa han!


15 maj

Igår kom Martin och Ella hit. Var meningen att vi skulle grilla men det fick bli stekning istället med tanke på vädret.
Var lite jobbigt att inte få göra något i mitt eget kök men samtidigt var det uppskattat att få maten lagad och serverad. Både förrätt och varmrätt. Så gott! Tack för det! :)

Idag väntar en riktigt rolig dag. Möhippa för pappas tjej. Det blir en lugn och sansad dag med spa och mys.
Jag ska försöka komma ihåg att ta mycket kort. Kommer vara uppskattat sen i framtiden.

-

Beräknat förlossningsdatum: 2010-10-02
Barnet blev till omkring: 2010-01-09
Du är i vecka: 21
Du är i månad: 5
Antal graviditetsveckor & dagar: 20 veckor 0 dagar
Antal dagar kvar till förlossning: 140




Längtar!


10 maj

Jag kan inte sluta tänka på vilka underbara vänner jag har.
Blir alldeles lycklig i själen hur bra ni får mig att må.


Igår hade jag en utav mina bättre dagar tillsammans med Älskling ♥, Ella och Martin.
Det var länge sedan jag skrattade så mycket som igår. Och det känns i magen.
Tack för en helt underbar kväll. "EN ÄÄÄÄÄÄLG"

Idag är det lite fläng som står på schemat. Tänkte strosa på staden och se om jag kanske hittar mig ett par byxor.
Och så fort älskling ♥ slutat jobba så ska vi åka och kolla på tvättmaskin. Börjar bli på tiden att vi skaffar en nu.

-

sjön låg fint igår kväll.



7 maj

Igår gick inte riktigt allt som det skulle här hemma på städfronten. Jag la i en lägre växel och det slutade med att det endast diskades och plockades undan saker. Tur är väl att dammsugning inte tar allt för lång tid så det gjorde inget att det fick vänta till idag.
Istället för att städa tog jag och förberedde middagen plus att jag gjorde i ordning tre matlådor (två lådor m. 2 p och en lådag med 1p.) med chili con carne. Så dom dagar man inte orkar laga mat så finns det iallafall något färdigt. :)
Min mormor gör en ruskigt god kycklinggryta som jag ÄLSKAR. Men tycker aldrig den blir densamma som när hon gör den, men igår fick jag minsann till det. :) Så alla som gillar pesto, säg till. Den är riktigt god. :)

På dagens schema då?
Vedhämtning vid ork, dammsugning, kanske baka?, och en promenad hade väl kanske inte suttit fel hos lilltjejen. Har sett att det har kommit fram blåsippor lite här och var så funderar att gå på skattjakt efter det. Så mysigt att ha "färska" blommor inne, om ni förstår vad jag menar..

Och idag är det en speciell dag. Min lillasyster Desirée fyller 18 år. Roligt, roligt.. Detta betyder alltså att jag börjar bli gammal, mindre roligt. Synd att jag inte kan vara i Älandsbro och fira henne. Men har iallafall pratat med henne idag så det får räcka. :)

En fråga jag ställde mig för en stund sen.
VARFÖR börjar jag alltid fundera på vad det ska bli till middag, innan jag ens har ätit frukost.
Typ det första jag tänkte på imorse när jag vaknade var middagen. Och så är det nästan varje dag.
Hittade en påse det stod älgbiff på i frysen så jag hoppas att den är färdigskuren och klar, annars blir jag arg.
Nu återstår det bara att se vad man ska ha till. Hade varit gott med ugnspotatis & morötter, men tror det var klent med potatis hemma. Strips kanske funkar lika bra! :)

6 maj

Verkar vara på sin plats att uppdatera.

Dagarna har flytit på med en väldig fart. Väldigt mycket i skolan nu så det är plugg mest varje dag.
Har kommit igång riktigt i Ma A. Känns jäkligt bra. Har varit lite halv segt att jag alltid haft lektioner på Vård när Matte lektionerna varit. Men går inte att göra något åt det. Får skylla mig själv att jag skulle läsa matte trots att jag läser vård.

Åkte in till skolan igår morse och räknade först på morgonen, sen fick det bli lite vårdplugg och på eftermiddag satt jag med matte igen. Nu har jag fått med mig min första avstämning hem så jag hoppas verkligen att det sitter i det jag läst.

Dock får pluggning ligga lite på sidan idag. Känner att jag behöver vila huvudet lite. Istället ska jag städa. Bra terapi.


RSS 2.0