30 april

Huvudvärken sen igår satt fortfarande kvar imorse när jag vaknade, trots att jag tog värktablett innan jag la mig. Efter frukost fick en värktablett åka ner och nu känns det mycket bättre.
Kroppen sa nog ifrån lite igår tror jag. Vilade hela dagen så idag är jag någorlunda pigg.
Har iallafall gjort mer idag hittils än vad jag gjorde på hela dagen igår :)

Medans alla andra ska grilla ikväll så lagar jag till kyckling, ris och currysås. Grillningen får vänta någon dag till :)
Annars blir det riktigt lugnt ikväll skulle jag tippa på. Ska åka och hälsa på Familjen Persson som är i Höviken och sen blir det nog bara hem och mysa.
Har ju inte träffat hjärtat sen i onsdags morse så nu har jag lite abstinens :)
Nu när jag varit ledig från skolan i två dagar så sover jag både när han åker till jobbet och kommer hem.

Undra om snabeldraken ska få komma fram en sväng sen. Ser ut som vi har ett helt kakfat under köksbordet sen i söndags. När man har småbarn på besök brukar det oftas hamna mer under bordet än på bordet/i mun..


29 april

Finns inte mycket energi i denna kropp idag.
Bara en sån simpel sak som att kliva upp ur soffan gör mig gråtfärdig.
Hade en släng feber på förmiddagen men den är nu borta.
Men magvärk, huvudvärk och värk i resterande av kroppen återstår.

Vore väl typiskt att bli sjuk nu. Känns inte riktigt som att det fanns tid över till det.


28 april

Igår hade jag nog den bästa dagen på länge. Började dagen med avstämning på två uppgifter. Gick kanon! Efter det satt jag mig med dom resterande tre uppgifterna som var släpande. Två timmar senare var dom klar. Lämnade in, och en halvtimme senare har jag två utav dom i handen. Jag är godkänd.
Kursavslut-lektion sätter igång, min lärare kommer med sista uppgiften och den är också godkänd. Vilket alltså betyder att jag nu är helt klar med VOMS'en och om jag vill får jag läsa upp till VG/MVG. Vilket jag förmodligen ska göra. Dock inte nu! Bättre jag satsar på det när jag känner mig riktigt redo.

Bara av att få reda på att man är helt klar med en kurs och att man klarade den kändes så otroligt skönt. Känns det så här bra varje gång man klarat en kurs så lär nog detta gå galant :)


Idag däremot har jag en sämre dag. Inatt var månen SJUKT stor och helfull så jag vet inte om det beror på det, eller andra saker men sömnen ville absolut inte vara på min sida inatt. Har haft jättebra nätter nu ett tag men i natt var det som bortblåst. Och att kliva upp när klockan ringde kvart över fem imorse var väl inte det roligaste jag har gjort.
Från att jag kom hem vid halv ett, ett tiden idag så har jag inte gjort ett piss. Helt matt. Men i morgon är det en ny dag, och då ska det fixas och donas.



m.s <3


26 april

Jag säger detta alldeles för ofta, men herregud vad tiden går fort. Jag fattar inte riktigt vart dagarna tar vägen. Nu är det snart maj, och jag hoppas verkligen på V Ä R M E! Visst, det är väl varmt nu också, men jag vill ha det snäppet varmare. =) Aldrig är man nöjd, haha.

Medicinsk grundkurs har dragit igång riktigt nu. Fruktansvärt mycket FAKTA kan jag tala om. Jag blir helt snurrig i huvudet. Jag brukar vara pigg och alert enda fram till halv tolv då vi antingen får lunch eller får sluta. Men idag orkade inte huvudet med all information vi fick. Rörelseorganen (som var dagens lektion) är ett fruktansvärt intressant ämne måste jag säga, så det är inte att det är tråkigt/ointressant. Utan bara alldeles för mycket djupgående med konstiga ord och allt vad det nu var. Ordbok måste införskaffas till fröken Vrede iallafall.

Imorgon på EM är det kursavslut i VOMS. Känns sådär faktiskt, men samtidigt kan det vara skönt att satsa riktigt på Med. grundkurs och sedan MÄNK'en som kommer igång nästa vecka.
På förmiddagen imorgon har jag avstämning på två uppgifter och innan kursavslutet börjar klockan ett hade jag tänkt att bli klar med dom sista två som är kvar.

Om jag kanske ska påbörja dagens middag. Blir så lyxigt som pastasallad. Men det kommer nog blir riktigt gott =)



Happy Birthday!



FÖR DET ÄR INGEN VANLIG DAG, FÖR DET ÄR ÄLSKLINGS FÖDELSEDAG.
HURRA, HURRA, HURRA!

Grattis på 25 årsdagen.
Älskar dig.

23 april

Jag tycker att det är otroligt skönt att kliva upp tidigt om dagarna, vilket jag aldrig tyckt om förut. Men idag kände jag att jag var värd en sovmorgon eftersom jag har varit så slut i huvudet dom sista dagarna. Försökte verkligen för kung och fosterland att somna om, men icke sa nicke. Det var bara att kliva upp. Bussen går om en halv timme och jag har varit klar i över en timme. Hatar dötid men vill samtidigt inte stressa heller.

Fredag idag. Härlig känsla. Dock så blir det inte så mycket fredagsvila. Måste städa huset och så ska det bakas lite. Funderar på blåbärsmuffins. Vi har så sjukt mycket blåbär i frysen så det är lika bra att använda upp de.

Annars måste jag nog säga att min humör är bättre än någonsin idag. Kanske för att jag inte har så jättemycket kvar i skolan som ligger och släpar? Och att redovisningen är borta. Det gjorde susen för huvudet det.

Nu ska jag ta och ringa proppen och se om hon är vaken.

22 april

Redovisningen gick super. Fan va stolt jag var över oss själva när vi var klar. Det var ju a piece off cake. Och här har vi gått och oroat oss. När vi frågade lärarna vad dom ville höra fick vi till svar "Precis det ni har sagt". UNDERBART. Då var det ur världen iallafall :)

På bussen på väg hem satt det ett gäng småpojkar och pratade högt som attan och om det mest pinsamma saker jag varit med om. Snälla, prata om sådant hemma.. Jag kom då på att jag försöker läsa lite i VOMS boken inför kommande uppgifter jag ska skriva. Drog i gång lite musik i öronen och läste noga igenom kapitlena. Småpojkarna var som bortblåst. Undra om jag alltid ska försöka läsa på bussen, det är ju bra tidsfördriv. :)

Min garderob har sett ut som ett bombnedslag ganska länge nu. Man hittar absolut ingenting där. Men nu har jag tagit tag i det och rensat bort byxorna som ej vill passa så bra. Eller som jag inte riktigt triv med och tagit bort lite linnen. Har aldrig varit med på maken om så mycket linnen alltså. Nu är det mer plats i garderoben och det gillar vi.
Nu återstår bara byrån. Gruvar mig rejält. Men det går nog fort bara jag börjar :)

Imorgon blir det lite häng proppen, undra om lilla kotten kanske vill prata med mig lite då. Återstår och se.





21 april

Idag har det varit en riktigt pain in the as dag att heta Linnéa.
Jag har varit extremt trött (mer än vanligt).
Dagen började med lektion i munvård och det höll i sig hela dagen.
Vi trixa och fixa och dona med broschyren vi skulle göra och tillslut blev den klar.
Och resultatet blev grymt! Då var det värt att nästan ha slitit av sig håret.

Sen var det grupparbetet som var tvungen att göras klart. Och där kände jag att nu får det vara nog. Orkade inte plugga en sekund till. Men men, nu är det klart och det känns ju bra så här efteråt.
Imorgon är det redovisningen och den hade jag helst velat skippa. Inte pepp alls för att stå inför klassen och snacka.

Igår blev det inga uppgifter gjorda. Huvudet sa nej, nej och åter nej. Ibland går det bara inte.
Med tanke på hur jag mått på skolan idag så får faktiskt studierna vänta lite.
Om inte huvudet i fas så blir ingenting bra. Imorgon är det nya tag och vi får hoppas att kroppen och huvudet piggnat på sig lite tills dess.


20 april

Snacka om att jag och Camilla har varit grymt duktiga idag. Grupparbetet är så gott som klart. Lite småfix till så är allt färdigt. SKÖNT! Trodde aldrig det där arbetet ens skulle komma igång. Vi har inte direkt varit så flitiga med det :P
Nu väntar bara en massa andra uppgifter som ska lämnas in. Funderar på att sätta igång på en gång, trots att jag är så slut i huvudet.
Men först måste det lagas mat till lådorna för morgondagen. Undra vad man ska hitta på för roligt då. Finns inte mycket att hurra för just nu. Men på fredag då jävlar ska kyl & frys fyllas till max.


19 april

Helgen har varit riktigt trevlig.
Fredagen började med att hänga gäng med Sofia. Mycket trevligt. Sedan blev det en tripp till Alsen.
Väl där blev det pimpling, kolbullegrillning i kåta, bada tunna, massa sällskapsspel och ett mycket trevligt sällskap.
Kunde inte blivit bättre.

Fick 2 halvstora och 2 minismå fiskar plus att jag hade en bamsefisk på kroken som slet av min lina precis i hålet. Då vart jag förbannad.
Men den riktigt tjusningen var inte att få fiskarna på kroken, utan att ligga och kika på dom när dom for förbi hålet. Räckte för att jag skulle tycka det var roligt att fiska :)

Idag händer inte mycket. Lite småfix som vanligt.


Lillfisken min.

-



10 underbara månader idag, och ännu fler ska det blir.
Tack för att du är du och att du finns vid min sida.

Michael




♪♫ vårkänslor


Att städa eller inte städa.

Det är sinnessjukt hur fort ett hem rasar om man inte håller efter. Förra veckan var jag ledig, då gick jag omkring och städade och donade varje dag. Diskade hela tiden undan så det inte fanns någon disk och allt var jättefint.
Denna vecka har jag gått i skolan varje dag. Varit extremt trött, haft ont i huvudet och inge ork till något och vad blir resultatet?
Jo att nu är diskberget så högt att det knappt finns nå porslin/bestick kvar, det måste dammsugas och sängen blir aldrig bäddad.

Nu låter det förmodligen som att jag gör ALLT i hemmet och M ingenting. Men så är det inte. Han börjar 07 och kommer hem tidigast 23. Så det är ju inte han som har stökat ner, utan JAG! Hur i hela friden lyckas jag kan jag undra.
Att en liten tjej som jag kan stöka ner så mycket på några dagar är ju ganska otroligt.
Så jag gissar på att jag får pausa pluggandet och ta tag i lite(MYCKET) städning/diskning.

Undra om jag lär mig efter denna gång?


15 april

Alltså, denna sömn. Jag blir rent utsagt tokig. Vissa nätter sover jag som en prinsessa och ibland ligger jag vaken hela nätterna i princip.
Senaste tre nätterna har varit så och jag är helt slut på morgonen. Somnar till vid fem kanske och sover som en stock men tröttare än någonsin när jag vaknar. Kroppen är inställd på att vakna halv åtta och då är det minsann bara att kliva upp.

Ledig idag. Skulle ha åkt till staden för att jobba på grupparbetet. Men orken finns inte. Så jag sitter här hemma istället. Kan ju tala om att jag kommit längre på endast en kvart än vad jag gjort på två dagar på skolan. Bra gjort Linnéa!

Hela dagen kommer att gå åt till skolarbeten. Först och främst ska jag fixa med grupparbetet sedan är det några uppgifter som vore bra om jag skickade in. Det borde jag kunna fixa, trots orken. Kan ju bara lägga mig och vila när jag blir trött. Och blir jag less på att sitta med arbeten så vet jag ett väldigt fint berg nere i köket som skulle behöva diskas.


.

Brand i Torvalla by


Hörde på radion om en villabrand i T-by. Ringde fort som tusan till pappa och som tur var svarade han.  Dock var det huset brevid. :/ Pappa trodde att gubben nog brunnit inne :(
På den nedersta bilden utav dom små, skymtar man min pappa hus.


.

Pappa kan han! =)
LäsLäsLäs!




12 april

Idag lös ett fång tussilago som ett par solar mot mig. Från en halv tråkig morgon med alldeles för mycket tid, så fick jag riktiga vårkänslor i kroppen. Det pirrade i kroppen och kom på mig själv le med ett jättesmajl. Så underbart. Nu väntar jag bara på att dom ska växa i diket breve huset. Lite långt att gå till backkrönet( eller vad jag ska säga) på e45 kan jag tycka :P

Känns underbart att skolan har börjat igen. Dock började den mindre bra. Vi ska tydligen redovisa en uppgift på torsdag nästa vecka. Alltså har vi två veckor på oss med en ganska stor gruppuppgift. Inte så glad.
Jag, C & A har planerat vilka dagar vi ska fixa detta så det kommer nog gå galant.

Magen kurrar så lite matlagning får det bli.



Update 18:08

Glömde en sak förut. Som jag verkligen måste få ur mig!
Idag på skolan fick vi reda på att det är en person som går i en tidigare klass ska komma och gå med oss då denne har varit sjuk mycket och varit borta av olika anledningar. Och när jag sedan fick höra namnet höll jag på att ramla baklänges.
Av er som läser min blogg så är det nog endast en som vet vem personen i fråga är. Skriver inte ut namnet i fall någon skulle känna denne.
Denne person har gjort så många illa och jag förstår då fan inte vad denne ska göra inom vården. För där om någonstans passar den inte.
Sådärja, lite utav gallan jag ville få ut är ute. :)


9 april

Effektiva Linnéa ska bli mitt nya namn. Idag har jag hunnit med så mycket att jag blir alldeles brydd på mig själv vart jag har fått all energi ifrån.

Klev upp före halv åtta. Kvart över åtta var steken som jag satt in i ugnen igår kväll klar. Fixade i ordning saltlagen och allt där till och nu har jag en tjälaknöl som ska skivas upp.. Inte illa av mig tycker jag, första gången och allt :)
Efter frukost blev det städning av övervåning. Började smått igår men var mycket kvar att göra. Tvätten är i garderoberna, sängen är bäddad, golven är dammsugna och torkade och har till och med städat toan plus rensat duschavloppet.
Nedervåningen är också städad och klar, det enda som ska göras är torkas golv. Men det väntar jag lite med.
Har skalat potatisen till gratängen också så det finns inte så mycket mer att göra.
Funderade på att baka när jag ändå har energi men insåg att det inte fanns allt för mycket margarin hemma.

Ja, man ska väl vara glad för dom dagar man har så här mycket energi och är lite små stolt över mig själv att jag faktiskt har gjort något bra utav dagen, och ändå är det över HALVA dagen kvar :):):).

Jag skulle ju faktiskt kunna hämta in ved kom jag på nu. Så slipper jag göra det sen. (Y)


RSS 2.0