Håret..

Jag tror jag har bestämt mig angående håret nu.
Jag ska ta ut det. Fästena börjar hamna långt ner nu, och det måste ju nästan betyda att mitt hår har växt en bit?
Det enda jag är riktigt rädd för det är att jag inte kommer trivas i kort hår nu istället :/ Men om jag kanske klipper till en snygg/lätthanterlig frisyr så kanske det går bra ändå :)

Jag måste säga att jag tycker Marre gjorde ett bra jobb när hon satt in det. Hittils har jag tappat fem slingor. Det är ju ingenting! Nu vet jag ju inte riktigt statistiken på hur länge håret ska sitta och så, men sen 11 november tycker jag det är jävligt bra. :)
Nu lär jag väl tappa hur många som helst bara för att jag skrev det där ;)

Vad tycker ni, ska jag ha kvar löshåret eller inte?



31 Januari

Idag har jag minsann bakat matbröd. Och jag ska erkänna att det var tametusan inte lätt det. Hade jag haft ett recpet som jag kunde läsa utan o innan till så hade det var sjukt mycket lättare.
Marie-Louise berättade lite fort vad ska skulle vara i och hur mycket så jag fick försöka komma ihåg allt. Men kan faktiskt säga att det blev riktigt gott. :)

Kroppen har inte riktigt velat varit med idag. Kännt mig riktigt tussig och har haft huvudvärk hela dagen trots jag tagit värktablett. Hoppas att det ger med sig lite nu framåt kvällen, hade tänkt att göra en läxa som ska in på fredag. Bättre att få det gjort på en gång. :)


30 Januari

Jag har blivit en riktigt torsk på Makramé armband. VÄLDIGT bra tidsfördriv. Nu har jag suttit ett tag och letat efter massa olika beskrivningar på knutar och på låsningar och har faktiskt funnit det jag vill ha.
Sen såg jag att det finns ju böcker i oändlighet om det, så på måndag lär det nog bli en tripp till bibblan för att kika om det finns någon vettig. :)

M har åkt iväg på jobbet och jag ska underhålla mig själv med pyssel och tv-tittande. Ska duka upp lite gotta så kanske allt blir roligare. :)

Ha en trevlig kväll. :)


29 Januari

Denna vecka har bestått av skola och påhälsning varje dag hos mormor som operera sig i måndags. Hon hade ett kärl/elr flera som brustit i magen. Hon började söka hjälp för magont för 1 år sedan men hände inget förs nu, eller före jul kom dom äntligen på felet.. Nu är det inge fara med henne och hon mår superbra nu!

Mycket annat har inte hunnits med. Hjärtat har jobbat hela veckan 8-17 så när man väl kommit hem har man bara hunnit med lite mat, dusch och sedan är det plötsligt läggdags.
Han jobbar hela helgen också, stängning, så det är ju lite trist.

Annars är väl allt som det ska. Har börjat äta ett kosttillskott som heter Silica som är bra för hud, naglar & hår. Tappar fruktansvärt mycket hår och har alltid gjort så får se om det blir bättre. Och eftersom jag har bitit på naglarna förut så är dom väldigt skör och går lätt av så tänkte jag ge det en chans iallafall. Vi får se om det blir något resultat.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund och må lite gott.


25 januari

Gick super bra i Villis. Dock var det trögt att få upp folket på dansgolvet.
Smaken är ju som baken när det gäller musiksmak. Ska dit den 13 februari också så får se om dom kanske är mer danssugna då :)

Inga lektioner idag så jag är hemma och ska fixa lite.
M jobbar, 8-17 så jag är solo hela dagen.
Så det ska bakas, hämtas ved och städas lite granna.

Måste bara berätta att min sömn är så gott som fixad igen.
Det beror nog på att jag anstränger hjärnan på ett helt annat sätt nu än innan.
Jag som alltid sovit till elva, tolv kliver numer upp mellan halv nio och nio.
Och då vaknar jag av mig själv!
Hela helgen har varit så :) Trots att vi gick och la oss efter två i lördags vaknade jag halv nio igår.
Och idag, vaknade jag åtta. Tänkte att jag skulle ge mig själv liten sovmorgon, men låg helt vaken i sängen till nio sen fick det vara nog :)
Inatt har jag iofs sovit lite oroligt men eftersom jag vaknade tidigt så känner jag att det inte gjorde så mycket.
Hade det varit för en vecka sedan hade jag legat i soffan precis hela dagen och inte gjort ett skit.

Till och med när jag börjar klockan ett kliver jag upp tidigt. Bara för att inte förstöra för mig själv när jag måste kliva upp sex för att hinna med sju bussen.
Kanske blir en vuxen människa av mig med någon gång. :)

Lät som att rörmockaren skulle komma runt elva, tolv tiden. HOPPAS att man kan duscha och gå på toa efter det. Vi får ju som sagt låna grannens dusch och toa, men vill verkligen duscha hemma i våran egen dusch.

Nejdu, nu måste jag nog ta och hämta ved, kallt här. :)


Glömde kameran på v-hemmet, såklar

22f3ef059c922be22df45d7ed67a00d1.png

Kolla varifrån!

Glömde kameran på v-hemmet, såklart.. Det är min uppgift för kvällen, ljusbordet. :) Wish me good luck!


23 januari

Ett miniäventyr står på schemat för dagen, en liten(lång) tripp till Vilhelmina.
Spelning för hela slanten & hoppas på en riktigt trevlig kväll.
Back tomorrow, kameran följer med.

-
michael sundh <3

21 januari

Skolan knatar på med härlig fart, valideringen är nu gjord och har bestämmt mig för att läsa Matte A brevid kursen VOMS. Redan nästa vecka börjar den ena kursen, VOMS. Längtar otroligt mycket.
Dagarna har lite blandade på tider. Vissa dagar börjar jag halv nio och går till fyra, andra halv nio till halv tolv och tredje alternativet är ett till fyra. Så jag vill nog påstå att jag är nöjd med tiderna. :)

Hittils har vi haft studieteknik, validering, studiebesök på länsbiblioteket och sett en film, "Patch Adams". Till er som inte sett den, SE DEN! Otroligt bra och gripande film.

Tråkiga nyheter. Vi har något läkage som måste fixas, så nu får vi inte gå på toa eller duscha. Känns ju sådär. Nu får vi låna grannens toa och dusch så länge tills felet är åtgärdat. 
Men åker bort på lördag så det ska nog gå bra ändå :).

Kan meddela att jag har nu gjort ett armband av vaxtråden jag köpte. Vart supersnyggt! Pryder nu M's handled väldigt fint. Lägger upp en bild på det när jag lagt in det på datorn.


Just ja, Marre, jag går på Utb-huset.

-
älskar mitt m. <3

Härlig dag! :)

Gick super idag på skolan. Fick massa information om olika grejer, typ csn och sånt.
Samt att vi fick en pärm, skrivblock och penna. Snälla på denna skola som det verkar. :) Inte som på gymnasiet inte, snålkommunen.
Hela dagen har flytit på jättebra och blev ännu bättre när jag kom hem och såg att csn hade godkänt mitt studiebidrag. Härligt!
Var faktiskt ett bekant ansikte där också :) En tjej som jag gick i samma klass som på IV. Jag säger bara att det var tur det var hon och ingen annan därifrån ;) Fanns mycket konstigt folk i min klass på den tiden.

Jag och älsklingen gick och shoppade lite innan han skulle iväg på jobbet och min buss gick hem. Kökslampa, rivjärn och lite annat smått och gott som behövdes. Samt att jag har köpt vaxtråd nu, så ni kan ju gissa vad jag ska pyssla med ikväll :)

Nu MAT! Hungrig som jag vet inte vad. :)


17 januari - En dag kvar.

Dagen har gått i lugnets tecken. Det enda nyttiga jag har gjort är att diska bort lite disk. Tog och testade på att göra maränger också. Dom vart superbra. Lyxade till dom lite med smält mjölkchoklad, himlas gott vart det. Om någon vill ha receptet så säg bara till :)

Har också varit i Tandsbyn hos Pontus mamma&pappa. M's bil gick sönder i fredags när vi var där så den har stått där sedan dess, men på tisdag ska han fixa den.

Och imorgon börjar skolan. Ska bli så himla roligt! Har precis packat handväskan nu med kalender, anteckningsblock, pennor och plånbok. Får hoppas att jag inte har glömt något. Har till och med tagit fram kläder för att underlätta för mig själv imorgon :)
Känns typ som när man var liten. Varje morgon låg nya kläder nere på soffan som mamma valt ut.

Nu ska jag mysa lite med hjärtat sedan blir det läggdags. Ska försöka ta mig upp tidigt imorgon, trots att jag börjar klockan ett.
 

16 januari

Maten blev lyckad. Oj oj säger jag bara. Ibland blir jag riktigt stolt över mig själv ;)
Festen var också lyckad. Hade sjukt roligt. Dansade så det stod härliga till och drog en inte allt för härlig vurp också. Dansgolvet var lite halt, både jag o Andre for som en bomb ner på golvet. Min armbåge vill inte riktigt vara med idag och kan absolut inte luta mig mot den. Ajaj. Men det går ju över som tur är, hoppas jag.

Blev inte mycket sömn inatt så jag är hyfsat trött.
Somnade efter tre. Vaknade när M klev upp sju för att åka på jobbet. Halvsov fram till tio sen har jag bara legat i soffan och orkar inte ett skit.
Som tur är så är det inte mycket som behöver göras idag. Förutom att hämta ved och laga mat. Men det kan vänta :)

Nu ska jag fortsätta att vara en latmask.
Bilder sen igår kanske kommer upp senare nån dag. :)


15 Januari.

Bara tre dagar kvar till skolan börjar nu. Är riktigt spänd faktiskt, på ett bra sätt.
Ska bli intressant att se vilka jag ska gå med, hur lärarna är och kursinnehållet.
Kan ju hoppas att det finns något bekant ansikte iallafall :)

Har väl inte hänt så mycket nu i dagarna.
Filmtittande hos storebror, fixning hemma, lite pyssel har jag också hunnit med.
Har bland annat gjort en tavla, dock blev den inte så bra och är inte färdig än, men det tar sig.
Sen har jag testat på ett nytt slags armband, mycket finare än dom jag gjort förut.
Nu behöver jag bara köpa vaxtråd så ska det där bli super. :)

Ikväll är det fest i Haga som M och Pontus ska spela på. Följer med som moraliskt stöd ;) Haha.. Men det ska nog bli rätt skoj, så att det var mycket folk som man kände som skulle dit.

Och imorgon ska jag leta reda på lite recept till matbröd. Se om det är något som är värt att göra. Alltid godast med hembakt och börjar bli lite tjatigt att baka kanelbullar jämt..

Nu ska jag börja förbereda maten. Ska bjuda Pontus på mat också.
Det blir kött, potatisgratäng, vitlökssmör och grönsallad, och får ju inte glömma vitlöksbrödet. :)
Ska bli smarrigt.

Ha en trevlig kväll.

Jag fick låna en ängel

12 Januari.
Kanske den värsta dagen på hela året. Ett datum som jag rent ut sagt hatar.
Aldrig någonsin kommer jag glömma denna dag som förändrade mitt liv.
Saknaden gör så otroligt ont. Vissa dagar går bättre än andra. Men just denna dag så känns det som allt faller.
Det känns fortfarande som igår. Hur kan TRE år kännas som igår?
Det kommer alltid fattas något i mitt hjärta, det onda kommer alltid finnas kvar.
Jag älskar dig Mamma.


1954.01.09 - 2007.01.12


Lugn dag.

Igår blev det en heldag hemma hos min fader.
Lillasyster ringde i förrgår helt panikslagen. Hennes mor skulle dammsuga hennes rum ( + hennes saker som låg på golvet) om hon inte städade, så jag var tvungen att komma dit fort och städa med henne :) Hon är bra söt den där lillasystern må jag säga.
Sen blev vi bjuden på middag där, pappa gjorde dom godaste köttfärsbiffarna jag någonsin har smakat. Han kan han.

Idag har det inte blivit allt för många knop.
Jag och M tog en promenad med Bodin och hans lille hund, sen åkte M iväg och skulle jobba. Så nu är jag helt solo. Finns tusentals grejer som jag borde göra men vill inte. Usch, hatar att diska och hatar att städa när inte hjärtat är hemma. ALLT blir tråkigt att göra då.
Men, det måste göras. Då slipper jag ju det imorgon istället ;)

Igår hittade jag igen massa gamla skolkort hemma på vinden, snacka om minnen.
Dom finns på FB om ni vill se :)


Update.

Det var riktigt skönt med en promenad, dock fick det bli en kortis på 30 minuter. För helvete vad jag frös om kinderna.
Och det var inte nådigt att gå ut och hämta ved kan jag tala om. Skulle hugga några småbitar eftersom det tänder upp lättare då och när jag kom in vad händerna som isbitar, trots att jag hade vantar på mig.
Men det har sin lilla tjusning ändå. :)

    

Vinterväder.

Inatt hade jag så svårt att somna så jag gick ner och la mig på soffan. Jag har lärt mig (efter många nätters sömnlöshet) att går jag och lägger mig på soffan och kollar på tv, så somnar jag. Det är dock skittrist att sova på soffan när man helst av allt vill ligga brevid sitt hjärta och sova sött.
Men, någongång måste man ju få sova så man känner sig utvilad.
Känner mig hyfsat pigg i kropp och själ så jag tänker minsann ta med mig kameran ut och ta en promenad. Riktigt fint väder idag. Lite mildare också för en gångs skull.

Sedan får vi se om jag bakar en sats till med bullar. Tänkte testa att göra något annat är bara vanliga bullar. Typ snäckor eller så.

Imorgon påbörjar jag ett nytt projekt.
Eftersom det är en vecka kvar tills skolan börjar och då börjar jag halv nio nästan varje dag så känns det som jag borde försöka ta mig upp på morgonen. Och det är ju första veckan som är svår att kliva upp.
Så någongång mellan åtta och nio ska jag vara på benen. Kan ju bara säga Lycka Till åt mig själv. Tröttare människa får man ju leta efter. :)

Bara bullarn.


Bagarn själv kan hon. ;)

Sömn..

Vi hade fruktansvärt svårt att somna igår. Vred och vände, gick ner o kolla på tv, vred och vände och sen vid två tiden lyckades John Blund hitta hit. Och M skulle upp klockan fem. Stackare. Dock ringde någon halv fem på hans mobil så han fick inte sova mycket inatt.
M är iallafall iväg på Arctic Cat cupen och jobbar. Jag sitter här hemma och känner mig överkörd. 
Men det ska det bli ändring på, tänker minsann gå ut och hämta ved och fylla på här inne och så ska jag ta och baka lite kanelbullar. Är bara nån påse kvar så måste fyllas på. (har jag berättat att mitt M är ett bullmonster?)

Mycket mer händer det väl inte i hushållet.
En dammsugning vore väl kanske på sin plats.
Golvet i vardagsrummet säger att det är dags nu. :P

Till klockan två får jag lata mig, sen jävlar blir det fixning och doning. :)




-
Grattis Mamma på födelsedagen.
Hoppas änglarna ta väl hand om dig.
Saknar & älskar dig.

Nyårslöfte.

Jag anser att nyårslöften bara är skit. Spelar ingen roll vilket löfte det är så håller man det nästan aldrig. Men nu har jag kommit på en superbra sak. Som inte borde vara så svår att hålla heller.
Höra av mig oftare till vänner och familj.
Hur svårt ska det vara? Egentligen?
Jag tror minsann jag börjar med Sofia.
Någonstans måste man ju börja :)


Hårproblem!

Jag har löshår just nu, men är sugen på lite mer "frisyr". Just nu känns det som att jag inte vill ha utsläpp för jag tycker det ser så tråkigt ut när det bara "hänger".
Mitt problem är då:
Ska jag ta ut löshåret och fixa mitt riktigt hår till en frisyr, eller klippa löshåret till en frisyr så jag fortfarande har hyffsat långt hår?

Vad anser ni är bäst?
För och nackdelar?


Hej, mitt vinterland.

Innan jag gick och la mig igår kollade jag på termometern, -32.8. Fyfan säger jag bara. 
Idag är det lite över -27 och jag håller rent ut sagt på att frysa ihjäl. Dock är det en fruktansvärt fin dag idag. Solen är framme och det ser helt sagolikt ut, men jag stannar inne, så det så.

Nu har min sömn börjat krångla rejält igen.
Antingen är det för varmt eller för kallt.
Eller så är jag inte trött.
Eller så är jag övertrött.
Finner ingen ro i kroppen när jag väl lagt mig.

Finns något på hälsokosten som jag tror jag ska testa.
Valerina eller vad det hette.
Känns ju sådär att jag börjar plugga den 18:de.
Måste ju försöka få till sömnen tills dess..
Jag vill inte gå runt och vara trött på skolan för då tappar jag koncentrationen.
Äh, på något vis ska vi få till det här. Man måste vara positiv, eller hur? :)

Nu är mina fingrar röda för dom är så kall så må tända en brasa plus ta en kopp te.
-

M.S.


Brr..

Igår var det meningen att vi skulle åka och hälsa på Sofia och hennes Martin igår men fröken Vrede mådde inte alls bra. Mådde superdåligt och kände mig helt paj i kroppen. Som tur är så är det borta idag. Nu känns det bara som det är en förkylning på G. Men peppar, peppar. Blir man sjuk nu är det skitsvårt att bli frisk igen :S

32 minus hade vi igår här i Loke. Sjukt kallt.
Och nu är det väl kanske 27 minus.
Det är i varje fall så man inte vill gå ut :P

For upp till Berg Böle förut idag och hälsade på Familjen Sellén. Mycket trevligt, Sofia och Martin var där också så det blev gott fika och lite UNO spel. Vilket jag märkt att jag är sämst på.
Tur jag är bättre på annat då :P

Sen bjöd jag hem pappa och småsyskonen på mat. Hade lovat lillebror att han skulle få krascha pepparkakshuset så det var ju det enda dom snackade om. Men nu har dom farit hem så nu är det tyst och skönt igen. Är mysigt att ha dom här men man blir snabbt trött i skallen :)

Nu ska jag ta och skriva ut lite kort. Har en ram som ska fyllas med massa kort på mig och M. :)

Julen borta.

Idag har julen städats bort. S K Ö N T!
Visst, det är jättemysigt med jul, men efter julafton vill jag inte veta av den. Tur att det är ett helt år kvar till nästa ;)
Förutom städning så har vi hunnit med att hälsa på barnas mormor. Dom skulle sova där inatt så åkte dit och lekte lite. Fiskedamm är tydligen en hit, gjorde ett fiskespö av en galje och ett snöre. Satt upp ett skynke och sedan plockade dom fram saker dom kunde knyta fast.
Mycket skratt bakom det skynket kan jag säga. :)
Dom är underbara dom små liven, som dock inte så små längre. Lillan blir ju för tusan 5 år (?!?!?!?!?!?!?) i mars. Helt jävla galet. Tiden går alldeles för fort.




-

Jag må säga att jag är superlycklig över mitt liv nu.
Jag har världens bästa pojkvän, vi bor i ett jättemysig hus och livet är bara helt underbart.
L y c k l i g är bara förnamnet.
Älskar dig M.


Bombnedslag

Det har sett ut som ett bombnedslag här nu i dagarna. Man har inte riktigt hunnit packat upp väskorna och sedan blev det ny packning till Stöde. Så sovrummet var inte att leka med. Saker ÖVERALLT. Man orkade inte ens bry sig om det. Men nu är det borta. Härligt.
Har varit och hälsat på M's syster idag. Edvin fyllde 3 år. Världens sötaste kille. Det är i och för sig Malte också. :)
Sedan blev det snabba ryck hem. Fixa någon mat och fick påhälsning av Sofia&Martin, gillas.
Älskling har åkt på jobbet och en annan har suttit här bra precis hela kvällen. Har skrivit mitt CV plus personliga brevet. Imorgon ska jag iväg på några dagis och kolla efter extrajobb.
Ska börja plugga den 18 januari och känns lite jobbigt att ta ett fullt studielån. Är ju ganska svårt att betala tillbaka det. Så jag funderar på att bara ta studiebidraget och sedan jobba vid sidan om.

Ska gå in på arbetsförnedringenssida också och titta om jag hittar nå. Några timmar i veckan vore ju superbra det.

-

Sofia, jag är så otroligt glad för eran skull. Eller inte bara glad, jag är L Y C K L I G!
Jag älskar er.

-

Michael Sundh ♥


2009!

2009. Vilket år.
Backyard babies, fest, mys, grillning, bus, gatufest, hjärnskakning, fiska, bäbisar, trav, yran, och mycket, mycket mer. Detta är några utav 2009´s flera tusen bilder. 2010 kommer bli minst lika bra, om inte ännu bättre!




                       

.

Då problemen har varit många med lösenordet så testar jag igen.
Kommentera detta inlägg så vet jag att allt är OK. =)


Uppdatering & bilder

Varit fullt upp denna vecka. Därav dålig uppdatering.

Måndag-Onsdag:
Jag och M åkte till Edsåsdalen där hans familj har stuga. Njöt av livet i största allmänhet. Skönt att åka bort och inte ha några måsten. Det enda vi var tvungen att göra var hämta ved/elda och skotta snö. Vilket vi gör här hemma i Loke också.  Dom har en liten grillstuga mitt ute i skogen som vi promenerade till men innan vi plumsade i snön till stugan så stannade vi till vid "sagostigen". En liten runda där det var uppsatt gubbar på träden och man fick "uppgifter" man skulle lösa. Och så var det små sagosnuttar skrivna som man kunde läsa under rundan på plakat. Riktigt mysigt för barnen. Väl framme vid stugan och supertrött i benen så smakade den grillade falukorven underbart och en kopp varm oboy gjorde susen. Borta bra men hemma bäst, superskönt att komma hem till Loke och sova i sin egna säng igen. Detta varade dock inte mer än en natt.
Torsdag:
Nyårsafton. Åkte till Stöde. Syster m. familj åkte bort till vänner och vi lagade god mat. Sedan var det bara att invänta tolvslaget. Höll mig faktiskt vaken, trots att det var nära att jag slumrade in.
Fredag:
Uppe före tuppen. 07 var det jobb som väntade på hemmet. Gick superbra. Dock tröttare än tröttast när jag kom hem.
Idag:
Skulle egentligen jobba 17-21. Men fixade så jag fick börja 08 och sluta 13 istället. Packade in oss i bilen och for hemöver till Loke. 

Älsklingen jobbar ikväll och imorgon kväll så jag blir solo. Men det är fruktansvärt skönt att vara hemma. Nu får det minsann vara nog med farande hit och dit. 
Väntar just nu bara på att klockan ska bli lite mer. Såg att det var "En förtrollad romans" med tv ikväll. Har inte sett den så det var ju super. 

Bilder från Edsåsdalen:
       
 


RSS 2.0